Linkiu visiems sveikatos visų pirma Tausokime sveikatą dar ir būdami sveiki, klausykime ženklų, pajauskime save.
Kaip ir žinome iš Donato paskaitų, kad pirma suserga subtilus kūnas, tada ir fizinis. Ne išimtis buvo ir man. Tad pasidalinsiu savo skaudžia, bet su gera pabaiga, patirtimi. Nuo (ne)mylimo darbo atsirado nugaros skausmai. Išsigelbėjau grįždama prie jogos pratimų ir paprastų tempimo pratimų visam kūnui. Noriu pabrėžti, kad mes visai netreniruojam nugaros. O jos mums visur reikia. Darykime pratimus nugarai, tarkim, kad ir tas atsigulus ant pilvo, rankas už galvos kelti galva, yra ir daugiau jų tik norėkit ir susirasit.
Pradžioj darau tempimo pratimus visom raumenų grupėm. Tada keliasdešimt atsilenkimų ir keleta atsispaudimų nuo kelienių (vyrai gali ir visų kūnu , du kart suryanamaskar ir tada keleta pratimų is šivanandos jogos, t.y. darau dalinį stovėjimą ant galvos, žvakę, plūgą, įstrižinį nugaros tempimą (šitas labai geras), tarp jų aišku išsitempiu arba šavasana galima naudot ir viskas einu kelias minutes pamedituot Ir kaip aš fantastiškai jaučiuosi. Praėjo nugaros skausmas ir nuotaika geresnė, kūnas tvirtesnis ir prakaituot džymuose nereikia. Tikrai visiems nuo širdies patariu pabandyti tiesiog pasidaryti tokią trumpą treniruotę, kiekvienas pagal save ką nori, bet iš kart viskas veikia geriau, virškina geriau, judesius atlikt lengviau, traumų rizika sumažėja.
Tai yra mano dabartinė patirtis, gal dauguma čia iš jūsų ir treniruojatės ir neturi jokių problemų, tad šaunuoliai. Jei turite kokių patarimų ar komentarų, mielai juos išklausysiu.
Ramybės jūsų protams