Kokiu ginklu eiti prieš savo ydas? Ar yra mokymo etape toks periodas, kai gana filosofijos. O tik darbas darbas darbas ir mantra. Kad susidarytų galvoje vakuumas reikalingas užgimti naujai samonei...
Taip, tai yra viena iš priežasčių. Kita vertus, kas yra rimčiau pažengę, tas dažnai turi savo individualius projektus ar panašiai, arba savo išlikusį poreikį populiarumui geriau realizuoja fb. Variantų yra įvairių.P.S. Ar ne del to cia tiek mazai aktyviu, rimtai praktikuojanciu forumieciu. Gal paprasciausia jie nepaliko vietos savimeileiPaprasciausiai nustojo guostis, nustojo guosti kitus
![]()
Žmonės vedami džiaugsmo pas Dieva neeis nes kiekvienas iš mases nori tapti "dievu".Tik labai nedaug,kas galop suvokė,eina su džiaugsmu.Kartais pagalvoju, galėjo dievas padaryti taip, kad žmonės pas jį norėtų eiti vedami džiaugsmo o ne kančios![]()
Prisiminiau šį klausimą. Tai jei vis dar įdomu, aprašysiu kaip tai atlikdavo toltekų mokytojai.Bijau sumeluoti, bet tai esu girdėjęs iš Donato Janickio. Man tai atrodo labai realu. Ką kalbėt, kai mokytojas skendi tranze ir meilėje ir mato visus kaip dživas.Ne, Viliau, tokiu dalyku, kada mokytojas turi suzeminti savo samones lygi, kad atitinkamas mokinys galetu priimti zinias, nezinau.
Zinau Dievo susimazinima:
http://www.lietuviuzodynas.lt/terminai/Kenoze
I kitus niuansus atrasysiu veliau.
Tą dalinai net ir mes galime patirti - užsikeli truputį sąmonę ir pradedi jausti meilę ir užuojautą net dideliam tavo skriaudėjui. Taip kad man šis momentas atrodo realus.
Neesu tikras kad supratau klausimą.. Prisiminiau vieną informaciją kur aiskinama kaip Dievas plečiasi.Reiškia esamoju laiku Krišna mato savo energijas ir po akimirkos žiūri kad atsirado naujos energijos,vėl po akimirkos mato kad vėl atsirado kitos naujos ir taip toliau be pabaigos.Bet tame informacijos šaltinije (neišeina dabar prisiminti kur,bet aš tokiu dalyku nepamirštu) sakoma kad tai nereiškia kad Dievas saves nepažįsta.Dievas nuolat kintanti, auganti butybe ar reiskinija. Kaip tuomet vyktu Jo savitranscendencija?
Prabhupada kažkur yra sakes ir ne karta kad jei dživa nors karta prisiglaudė prie savęs,tai no tos dvasinio tobulėjimo vietos ji negrįš į materiale iliuzija.Iki tam tikro lygio toks bhakta turi tapatintis su savo materialiu kūnu nes jei nesitapatins tai kūnas taps neveiklus..Bet tokia realizacija nepradingsta.O kalbant apie didelius sąmonės šuolius, tai vėlgi, čia tik realizacijos klausimas. Kas neturėjo patirčių, tam yra sunku įsivaizduoti šiuos virsmus, nors aš manau, kad dauguma turinčių bent minimalią meditacijos patirtį, tai gali suvokti.
Neabejotinai. Tuos būdus esat pats išbandęs, ar kažkur skaitėt apie tai?Tik pridursiu, kad pasaulio suvokimas gali greitai pasikeisti sustabdzius vidini dialoga. Vaiksciojant padeda zvilgsnio fiksavimas nuo koju tiesiai link horizonto, periferinis ziurejimas. Kitas budas, tiesiog stebint ka nors sukti greitai akis ratu kuria nors kryprimi. Tarsi zvairuojant. Tai is ties veikia
Geras pastebėjimasMan susidaro toks vaizdas kad atėjimo iki pradžios jausmas išlieka visą laiką. Tiesiog jis visada panašus ką nors patiriant daugiau. Matyt kontempliuojant į Dievą jo didybė visiškai nustelbia mūsų nueitą kelią link jo.
Visada yra išimčių, bet šiaip jau koreliacija tarp teisingų veiksmų dienos bėgyje ir skonio praktikai yra tiesioginė. Aš pats tą kiekvienąkart realizuoju, tą pati kalba ir Donatas Janickis. O Jūsų atveju, Oli, manau suveikia nuoširdi kontempliacija. Man dažnai taip būdavo, kad nelabai jau laikaisi visų principų, esi negatyvokas analizuodamas materiją, kadangi patiri daug kančios, bet tai padeda nuoširdžiau mąstyt apie Dievą. Teoriškai gi galima išvis pamiršt visas materialias pareigas (jei neturi šeimos) ir 24h per parą nuoširdžiausiai ieškot ryšio su DievuTaip, jei nuoširdžiai mintijamas tam tikras siekis samoningumo link, tai nelieka neišgirsta. Bėda ta, kad pritrūksta pačio nuoširdumo. Kartais tik tiek. Ir tikrai būna kad neteisingai elgiesi, galvoji, kalbi, maitiniesi, o realizacijos pavyksta. O kai stengiesi-niekas nevyksta.Lyg tai pats tikslas užgožiamas pastangų. Tai kažkokia malonė egzistuoja [img=15x17]http://forumas.bhaktijoga.lt/images/smi ... _smile.gif[/img] Aišku, čia galbut tokiems "praktikams" kaip aš [img=15x17]http://forumas.bhaktijoga.lt/images/smi ... _smile.gif[/img]