Man knieti paklausti dėl šakučių. O ar jaučiate skirtumą kokia šakutė, nesgi, šakučių būna įvairių. Sovietmečiu daug šakučių pačios šakės labai plonos, ne adatos, bet netoli to. Dažnai išsiklaipydavo į visas puses. Su tokia tikrai nemalonu valgyti (jei taip išsireiškus). Ar jaučiate skirtumą kokia šakute valgote-valgydavote?
Bet kitą svarbų dalyką norėčiau pastebėti, kuris man atrodo svarbesnis už visus stalo įrankius. Tai, kad valgydami rankomis arba pakeitę valgymo įprotį sedint ant žemės, daugelis nebestato savo lėkštutės ant žemės, o laiko ją pavyzdžiui, kaire ranka. Taip laikydami maistą, net valgydami šakute, norite ar nenorite - jūs įkraunate maistą sava energetika (per kairės rankos delną). Tikiu tuom, kadangi galiu palyginti, kad valgant kai lėkštė ant žemės - pirmas kąsnis skanus, paskutinis, mažiau skanus - maiste esanti energija silpsta. Jeigu lėkštė laikoma rankoje (o valgant ranka tas veik neišvengiama) - pirmas kąsnis bus mažiau skalsus už paskutinį. įdomiausia, kad "kartojant" prireikia kokių 5 minučių laikyti rankoje, kol maistas vėl "įsikrauna".
Labai norėčiau patikrinti tokį stebėjimą. Savo aplinkoje klausiau, tai negavau protingo atsakymo, apart "aukštos energijos" ir "prasadas" - lyg tuom viską butų galima nusakyti. Būtų labai smalsu jei pasidalintumėte patirtimi ar galgi - padarytumėte panašaus stebėjimo eksperimentą kaip jums skaniausia valgyti?